Vores historie

Velfærdssamfundet bygger på den forudsætning, at der mellem borgere er en vilje til at drage omsorg for hinanden. Tiden er også præget af, at der skal være muligheder for hvert eneste menneske, og at den enkelte selv er med til at føre dem ud i livet, og tager ansvar for sit eget liv. Café Paraplyen udfører socialt arbejde med udgangspunkt i interesse og omsorg for den enkelte, og samtidigt ser vi på muligheder frem for begrænsninger hos de mennesker, som vi taler med.

Et folkeligt og kirkeligt bagland kan være med til at understrege dette element i socialt arbejde, og det findes i KFUM`s Sociale Arbejde. Organisationens formål er, PÅ Den Danske Folkekirkes grund at yde en medmenneskelig indsats og bidrage til at skabe værdige forhold for alle mennesker. Cafè Paraplyen i Odense er en af de mange cafèer, der drives af KFUM`s Sociale Arbejde i Danmark, bl.a. med støtte fra Odense Kommune og KFUM`s Genbrugsbutik, Kongensgade 69, Odense.

Vi er en selvejende institution med egen bestyrelse, og vores økonomi er udover tilskud baseret på fonds- og puljemidler samt et vist overskud på cafèdriften. Paraplyen er en alkoholfri cafè, hvor alle – uanset status og alder er velkomne. Åbningstider: 10-17 mandag, onsdag, torsdag, fredag, 10-20 tirsdage samt 10-20 hver 2. mandag i ulige uger. Der kan købes: kaffe, te, hjemmebagt kage, smørrebrød, dagens ret m.m. til rimelige priser. Dagens ret incl. 1 kop kaffe/the 45 kr. 1 stk. smørrebrød 10 kr., 1 kop kaffe 5 kr. – for blot at nævne prisniveauet. Ret til ændringer forbeholdes.

Cafè Paraplyen er et mødested, hvor man kan snakke, læse avisen, spille et spil eller bare få lov at VÆRE, men det er også en cafè, hvor vi har tid til at sætte os ned og være sammen, og hvor du vil opleve en omsorg og en opmærksomhed, som er anderledes. Cafè Paraplyen besøges dagligt af mellem 100 – 125 gæster. Vi lægger stor vægt på det alkoholfrie miljø, og deltager på landsplan i oplysningskampagner og rådgivning vedr. alkoholmisbrug og følgerne heraf. Du kan altid komme og tale med èn, der har kendskab til alkohol og/eller evt. en ædru alkoholiker, der på anden vis har haft problemet tæt inde på livet.

Paraplyen er:

En alkoholfri cafè, hvor alle kan være med i et fællesskab
Et sted, du kan finde netværk og venner
En social cafè med billig mad
En arbejdsplads for frivillige
Selvhjælpsgrupper omkring alkoholproblemer
En mulighed for nye veje på arbejdsmarkedet